Sposób przygotowania

Jabłka obieramy, usuwamy środki i kroimy w kostkę.
Obie mąki,sól, proszek do pieczenia oraz masło rozcieramy w dłoni jak na kruszonkę. Dodajemy jabłka, cukier (zostawiamy jedną łyżkę)oraz ubite jajka z mlekiem lub śmietaną. Mieszamy dokładnie i przekładamy do blachy (wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą).
Wierzch posypujemy pozostawionym cukrem.
Pieczemy - 190 stopni, ok 60 minut.
Podajemy na ciepło z lodami lub na zimno z cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Kocham jesienne ciasta, a jabłeczniki uwielbiam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    ten jest dla totalnych łasuchów, bo jest bardzo słodki :) ale do ciepłej kawy nie do końca zasłodzonej... pycha na jesienna słotę ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    też tak sobie lubię osłodzić jesiennąś słotę
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !