Sposób przygotowania

Cebulę obrać, posiekać po czym zeszklić na rozgrzanym smalcu, wówczas dodać pokrojone grzyby, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem i pozostawić na ogniu do miękkości.
W między czasie na rozgrzanym oleju obsmażyć ryż i doprawić go solą oraz papryką w proszku.
Obrany seler i marchew ugotować na półmiekko, pokroić i dodać do ryżu razem z grzybami.
Całość wymieszać i zalać wywarem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika pod przykryciem i dusić ok. 30min.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajna taka zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    znakomita
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !