Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Dodać masło, ugniatać tłuczkiem i dolewać tyle mleka, aby powstała gładka, ale nie za rzadka konsystencja. Dodać żółtka jaj i energicznie ugniatać, aż połączą się z ziemniakami i nadadzą im ładny żółty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    owocówka

    dobre połączenie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Oj, nie wiedziałam, że można tak zabarwić tradycyjne puree.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    tak apetyczne ze az jeść sie chce !
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    już mnie intryguje jakie w smaku jest to puree
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Prosto i smacznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !