Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plastry. Pokrojone ziemniaki włożyć do miski i dodać dwie łyżki oliwy z oliwek lub oleju. Dosypać trochę przyprawy do ziemniaków oraz do gyrosa, czosnek granulowany i przyprawę uniwersalną. Następnie starannie wymieszać.
Plasterki ziemniaków ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószyć oregano. Piec w piekarniku do zrumienienia. Ziemniaki podawać na gorąco np. z ketchupem lub dowolnymi sosami.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta22

    już wiem co zrobię wieczorkiem do jedzenia :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !