Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy i drobno trzemy (na papkę). Do tak uzyskanej masy dodajemy łyżkę mąki , a także drobno pokrojone i podsmażone na patelni - cebulę i kiełbasę. Wymieszać. Dodajemy jajka, sól, pieprz (sporo pieprzu!), majeranek i rozgnieciony czosnek. Masą ziemniaczaną z dodatkami wykładamy blaszkę, wcześniej wysmarowaną tłuszczem. Pieczemy do zrumienienia - ok. 1,5 godz. w temperaturze 150 stopni. można podawać z sosami, surówkami, ale super smakuje sama :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pychota:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    też często robię-pyszna jest :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    oj takiego czegos jeszcze nie znalam, cos chyba jak placki ziemniaczane
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Reniu, podobne, ale chyba jeszcze lepsze ;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pamiętam jak babcia piekła ziemniaczaną a ja nie mogłam sie doczekać kiedy będzie gotowa... i teraz też tak mam, jak pieke to ju ż bym zjadła,,,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    zgłodniałam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha, nigdy nie jadlam, ale musze wyprobowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    uwielbiam babke ziem. a najlepsza robila moja babcia
  • 0
    original
    Opublikowano

    marchewka

    mój smak z dzieciństwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Kiedyś kiedyś jadłam i kiedyś kiedyś nawet raz zrobiłam - mi nie wyszła :/ Skorzystam może ze sprawdzonego przepisu ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !