Sposób przygotowania

Utrzeć drewnianą pałką miękkie masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać jajka i stopniowo mąkę i proszek do pieczenia oraz soki pomarańczowy i z cytryny. Dobrze połączyć wszystkie składniki. Wsypać wiórki kokosowe i ananasa i dobrze wymieszać.
Formę na babkę z tuleją wysmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Wyłożyć ciasto i wstawić do nagrzanego do 175 stopni (termoobieg) piekarnika. Piec ok. 45 minut.

Na polewę: czekoladę rozkruszyć na małe kawałki.Rozpuścić masło wraz z czekoladą na małym ogniu, mieszając cały czas. Gorącą polać babkę, chwilę odczekać i gdy zacznie zastygać posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki do utwardzenia się polewy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    robiłam podobną, jest pyszna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pychotka.
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    zwykła babka, a jednak nie taka zwykła
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    A ja sie przymierzam do zrobienia takiej babeczki :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Renata16

    ślinka cieknie,aby zjeść
  • 3
    original
    Opublikowano

    koala

    fenomenalna babka,i w dodatku kokosowa - uwielbiam kokos!
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Fajny przepis i ładnie wygląda babeczka
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pewnie pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !