Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić i odstawić do ostudzenia. Na stolnicę dać mąkę, wmieszać kakao, dodać cukier i proszek do pieczenia. Wymieszać wszystko dokładnie, zrobić rowek i wlać rozpuszczoną margarynę. Dodać do tego ser biały. Wyrabiać. Gdy będziemy mieć już czarne ciasto rozwałkować. Na kawałek ciasta nałożyć trochę powideł i wykrawać ciasteczka tak jak pierogi. Układać na brytfannie. Namoczyć jajkiem, posypać cukrem i piec w 180 st. przez ok. 25-30 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ciekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Podoba mi się ten przepis.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super,muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    czy to jest coś w stylu pączków ?
  • 0
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super, z chęcią bym zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !