Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać, przepuścić przez praskę, przyprawić solą i pieprzem. Utrzeć z żółtkami i połączyć z pianą z białek. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Podsmażyć z mięsem. Zestawić z ognia, wbić jajko, przyprawić do smaku, wymieszać ze śmietaną. Formę natłuścić i posypać bułką tarta. Na dno formy ułożyć 2/3 ziemniaków, na nich rozsmarować masę mięsną, przykryć resztą ziemniaków. Skropić roztopionym masłem. Posypać bułką tartą. Piec 60 min w temp 190 stopni. Podawać z sosem np. pieczarkowym

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pycia9

    pyszny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    świetny przepis ,warto wypróbować:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !