Sposób przygotowania

Wiśnie wydryluj. Sok winogronowy zagotuj z cukrem, dodaj wiśnie, gotuj przykryte 5-10 min.
Wyjmij wiśnie, schłódź w lodówce. Sok ostudź. Kawę rozpuść w łyżce wody i ostudź. Jajka rozdziel, białka ubij ze szczyptą soli, a żółtka utrzyj z połową cukru pudru, dodaj powoli sok z gotowania wiśni.
Śmietanę ubij z resztą cukru pudru, dodaj do niej kawę i połącz bardzo delikatnie z masą żółtkową i ubitymi białkami. Wiśnie przełóż do pucharków i zalej pianką. Podawaj.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !