Sposób przygotowania

Jabłka umyć,osuszyć,nie obierać ze skórki.Delikatnie wydrążyć gniazda nasienne.Do każdego jabłka włożyć łyżkę dżemu lub powideł.Formę smarujemy i posypujemy bułką tartą.Układamy jabłka powinny być trochę oddalone od siebie.Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Dodawać nie wielkimi porcjami obie mąki z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Gdy ciasto jest już dobrze wyrobione ostrożnie łyżką przelewać je do blachy uważać przy tym by nie wlać ciasta do wnętrza jabłek. Piec w tem. 180*C przez około 40 minut. Przed podaniem jabłecznik pokroić tak, by w każdej porcji było jedno jabłko.

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chętnie wypróbuje ten przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    musi być bardzo dobry.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    wspaniały przepis,warto skorzystać bo jest sezon na jabłka
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajnie to musi wygladac ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    romantyczna nazwa,fajny placek
  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !