Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy Misz-Masz
* 1 czerwona papryka
* 1 zielona (mozna inny kolor to już według swojego gustu)
* 1 mała papryczka chili
* 1 średni bakłażan
* 1 duza biała cebula
* 1 szklanka nać pietruszki (posiekać)
* 3 łyzki sos sojowy-ciemny
* 1 łyzka olej/oliwa
* 15dag.czosnek płatki lub swieży
* 1 puszka groszek konserwowy (200g)
* 3 łyżki sos czosnkowy chili (Tao-Tao)
* 1 łyzeczka papryka w proszku czerwona
* 2 łyzki stołowe przyprawa w proszku (do kebabu)
* sól,pieprz (wg.uznania)
Wszystkie warzywa i mięso myjemy.Z papryczki chili żeby nie było za ostre wyjmujemy nasionka,chyba że ktoś woli bardzo ostro to zostawiamy.Mięso kroimy w paski,cebulę w krążki,bakłażana w słupki a paprykę w grubszą kostkę. Na głęboką patelnię lub do woka wlewamy olej lub oliwe. Dodajemy pokrojone mieso i doprawiamy je papryką słodka w proszku, przyprawą kebab i dolewamy sos sojowy ciemny.Smażymy jakieś pięć minut mieszając. Nastepnie dodajemy wszystkie warzywa + zieloną natkę pietruszki,polewamy sosem czosnkowym z chili i dusimy do miękkości pod przykryciem,od czasu do czasu mieszając.Na koniec dodajemy odsączony groszek ,doprawiamy solą, pieprzem i jeszcze chwilkę smażymy..
Podajemy np. z ryżem i dowolną surówką.