Sposób przygotowania

Wyrobić w misce obie mąki, migdały,cukier puder,masło i sól widelcem. Przełożyć na posypany mąką blat i zagniatać aż powstanie gładkie ciasto. Uformować z niego kulę zawinąc w folię i odłożyć na 30min do lodówki. Podzielić ciasto na dwie porcje, z każdej uformowac kulę. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Położyc kulę na papierze i rozgnieść. Na powierzchni kręgów zaznaczyć nożem podział na 8 porcji. Nakłuć widelcem. Odstawić blachę na 1h w chłodne miejsce. Wsunąć do chłodnego piekarnika. Ustawić temp180st i piec ciasto przez 30min. Ostudzić

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    chyba się przepisy zdublowaly

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !