Sposób przygotowania

Z mąki, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, 25 dag cukru, 2 jajek oraz tłuszczu, wyrobić kruszonkę. Wiśnie osączyć z syropu. Twarożek utrzeć z pozostałym cukrem, 3 jajkami, proszkiem budyniowym, sokiem i skórką z cytryny. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Do formy przełożyć 2/3 kruszonki, mocno docisnąć. Przykryć warstwą masy serowej. Posypać wiśniami oraz resztą kruszonki. Piec 45-55 minut w temp. 200 stopni. Ciasto podawać udekorowaną bitą śmietaną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Wiśnie i słodka kruszonka - cudowne zestawienie. I jeszcze masa serowa - super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    dodi

    pyszne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !