Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, wymieszać z połową letniego mleka i 2 łyżkami mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jajka utrzeć z 4 łyżkami cukru, dodać do wyrośniętego rozczynu razem z resztą mleka, przesianą mąką, łyżeczką skórki z cytryny i szczyptą soli. Wyrobić, odstawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować, przełożyć na natłuszczoną blachę, odstawić w ciepłe miejsce. Rabarbar pokroić. Dodać cukru do smaku i dusić w małej ilości wody, aż się rozgotuje. Wymieszać z kisielem. Na cieście rozłożyć równomiernie rabarbar. Piec ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Twaróg utrzeć ze śmietaną, resztą cukru, łyżeczką skórki z cytryny i cukrem waniliowym na gładką masę. Przełożyć do szprycki cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki. Ostudzone ciasto udekorować masą serową.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !