Sposób przygotowania

Gruszki ostrożnie obrać, skropić sokiem z cytryny. Włożyć do garnka i zalać wodą.
Na wolnym ogniu gotować ok. 15 minut. Następnie same owoce włożyć do zimnej wody.
W tym czasie w drugim garnku zagotować mleko z cukrem waniliowym.
W oddzielnym naczyniu ubić żółtka z mąką ziemniaczaną oraz migdałami, dodać gorące mleko i dobrze wymieszać.
Całość postawić na ogniu ciągle mieszając doprowadzić do zagotowania.

Gdy ostygnie skropić spirytusem.

Gruszki w kufelkach ustawiamy pionowo i zalewamy kremem.

Z cukru zrobić karmel, którym należy na sam koniec polać gruszki.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !