Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Ser twarogowy rozetrzeć widelcem. Do miski włożyć zimne ziemniaki, dodać cebulę, ser, koperek, wbić jajka, przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Z masy ziemniaczanej formować małe owalne kotleciki, obtaczać w mące i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać do mięs i surówek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawe
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !