Sposób przygotowania

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, wysuszyć w piekarniku i zmielić w maszynce lub zetrzeć na drobnej tarce. Następnie wsypać cukier, cukier waniliowy, wlać aromat i kilka łyżek mleka, utrzeć. Resztę mleka zagotować, wlać do masy migdałowej, dodać umyte i pokrojone śliwki, gotować około 10 minut. Przyprawić do smaku solą i cynamonem. Płatki zrumienić na suchej patelni. Zupę podawać z grzankami, posypaną płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawa jestem jak smakuje :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczna zupa na słodko.
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !