Sposób przygotowania

1. Ogórki obieramy i kroimy w paski. Na dno słoika wykładamy liście selera, następnie pionowo układamy ogórki. Na wierzch układamy cebulę pociętą w piórka.

2. Wodę, ocet, cukier, sól i curry mieszamy i zagotowujemy. Po zagotowaniu koniecznie trzeba pamiętać aby ją ostudzić zanim zalejemy ogórki.

3. Ogórki zalewamy przestudzoną zalewą. Słoiku układamy w garnku (najlepiej na ściereczce aby podczas gotowania słoiczki się nie obijały) i gotujemy 5 minut od momentu wrzenia.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    muszę w przyszłym roku wypróbować ten przepis
  • 2
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    Ja w tym roku żałuję, że tak mało robiłam bo już ani jednego słoika nie ma :( W następnym zamierzam dodać jeszcze trochę chilli aby były jeszcze ostrzejsze ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    fajne są ogóreczki, ja lubię je bardzo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !