Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę i seler umyć obrać pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać. W rondelku rozgrzać oliwę, wsypać kaszę i warzywa, podsmażyć. Następnie wlać 5 szklanek wody, dodać kostki rosołowe, goździki, liść laurowy i gotować pod przykryciem około 30 minut. Zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą maggi, dodać natkę pietruszki i utarty żółty ser, wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis,muszę go wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ja też :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiego krupnika jeszcze nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !