Sposób przygotowania

Żółtka rozdzialemy z białkami. Następnie białka ubijamy z cukrem na sztywną piane. Do ubitych białek dodajemy po troche na przemian żółtka i mąkę i roztopioną margarynę Kasię, ciągle ubiajając. Dodajemy proszek do pieczenia. Taka mase przelewamy do tortownicy i pieczemy ok 25 min w 180 stopniach. Jak biszkopt ostygnie przekrawam go na trzy części. Kremówke ubijamy na sztywno i smarujemy taka bitą śmietaną każdą warstwe. Na samej górze robimy dodatkowo dekorecję i smarujemy dookoła torcik. Orzechły włoskie kruszymy i rozbijamy młotkiem, mieszamy z wiórkami kokosowymi i obtaczamy taka mieszanką nasz torcik. Na samej górze dekorujemy kawałkami owoców.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    Wygląda smakowicie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    pycha! :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !