Sposób przygotowania

Wrzucić olej, sól, mąkę do miski. Wymieszać mleko z drożdżami cukrem, cukrem waniliowym. Wlać do miski. Mieszać 5 min mikserem aż powstanie elastyczne ciasto. Na koniec zagnieść je krótko, uformować w kulkę i pozwolić wyrastać pod przykryciem około 30 min w temp. pokojowej. Nagrzać piekarnik do 220 stopni. Natrzeć blachę do pieczenia tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować ciasto na blasze i ponakłuwać widelcem. Posypać ciasto bułką tartą i zostawić na 15 min aby rosło. Umyć śliwki, przeciąć i wyjąć pestki. Poukładać na cieście i posypać krojonymi migdałami. Znów odstawić do rośnięcia. Piec placek 30min w nagrzanym piekarniku. Po wyjęciu posypać cukrem i cynamonem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !