Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Pomidory umyć przekroić na połówki. Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Cebulę posiekać razem ze szczypiorem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w dość dużą kostkę. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z pieczywem i wędliną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    przepyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !