Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem pudrem. Herbatniki pokruszyć [najlepiej wałkiem na stolnicy]. Do utartego masła z cukrem pudrem dodać pokruszone herbatniki, musli, posiekane orzechy, 2 łyżki kakao, wlać aromat, sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Gdy za gęste dodać łyżkę gęstej śmietany. Z masy formować okrągłe kuleczki wielkości włoskiego orzecha, obtaczać w kakao lub wiórkach kokosowych i odłożyć na 1 godzinę w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    to jest pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Świetny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !