Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę, posiekać nożem, dodać10 dag cukru pudru, cukier waniliowy, 1 żółtko i zagnieść ciasto. Odłożyć do lodówki na 1/2 godziny. Następnie ciasto rozwałkować, włożyć do przygotowanej tortownicy i wsypać śliwki. Ser zemleć w maszynce, włożyć do miski, dodać żółtka, cukier puder, masło i ucierać na puszystą masę. Pod koniec dodać aromat, budyń i sztywno ubitą pianę z białek, wymieszać. Ser wyłożyć na ciasto w tortownicy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 1 godziny. Po ostudzeniu polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ciekawe połączenie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !