Sposób przygotowania

Jajka wlać do miski, dodać cukier i ubić na puszystą masę. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, wiórkami kokosowymi, makiem. Masło roztopić, wystudzić. Do ubitych jajek dodać mąkę z dodatkami, przestudzone masło i aromat migdałowy, dokładnie ale delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, wyłożonej pergaminem. Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, ułożyć na cieście. Piec w temp 190 stopni około 35-40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze takiego nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !