Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać ser twarogowy, 2 żółtka cukier puder, masło, jajka, skórkę pomarańczową i dokładnie wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odłożyć na 1/2 godziny w chłodne miejsce. Następnie z ciasta utoczyć wałek, pokroić na kawałki, formować małe bułeczki, Ułożyć na przygotowanej blaszce. Posmarować żółtkiem, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !