Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie myjemy, obcinamy końce, wkładamy do dwóch litrowych słoików. Na wierz każdego słoika wkładamy po dwa pokrojone w plasterki ząbki czosnku, kilka plastrów chrzanu, po 3 ziarenka ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu, 1 pokrojonej na drobne kawałeczki gałązce kopru i po 1 liściu laurowym. Rozpuszczamy sól w gotującej się wodzie i gorącym płynem zalewamy ogórki, od razu zakręcamy słoiki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Zalane gorącą wodą ogórki można jeść już kilka godzin później, a spożywamy je do 3 dni po przygotowaniu, gdyż później przeistaczają się w kiszone. Oczywiście ogórki można też zalać zimną wodą, ale wtedy będziemy musieli dłużej czekać...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Uwielbiam malosolne, zwłaszcza takie po 4-5 godzinach :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ja z reguły zalewam letnia przegotowaną wodą
  • 1
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    uwielbiam takie ogóreczki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię takie ogórki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !