Sposób przygotowania

Mąkę zagnieść z jajkiem ,proszkiem do pieczenia,solą i papryka w proszku oraz malutką ilością wody,ma powstać dość twarde ciasto.Zagniecione ciasto odstawić na około 30 min,aby odpoczęło ,po tym czasie cieniutko rozwałkować i dość gęsto nakłuć widelcem, pociąć na trójkąty lub rąby .
Na patelni nagrzać minimalną ilość oleju i smażyć z obu stron na złoty kolor .
Podawać jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do past .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    ten przepis podbił mi dziś serce ciekawe czy będzie mi smakował , ale jest obiecujący :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajne, przypominają mi okrągłe placki robione z ciasta na pierogi i kładzione na piecu przez mojego dziadka, kiedy byłam jeszcze dzieckiem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    spróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !