Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić na kotleciki , umyć , osuszyć , doprawić solą i pieprzem ( ja używam cytrynowego ), lub dowolnej innej ulubionej przyprawy. Panierować w jajku i bułce tartej , smażyć na złoty kolor. W tym czasie wymieszać pół puszki ananasa , z dużą ilością szczypiorku , grubo pokrojonym jabłkiem , pieprzem, solą, oliwą z oliwek i szczyptą koperku. Na talerzu ułożyć ananasa z przyprawami , cienko pokrojone plasterki sera camembert. Dalej układać pierś pokrojoną w cienkie paski , wszystko posypać płatkami migdałów , ja lubię grubo siekane więc są w dużych kawałkach ze skórką. Do sałatki podawać również można tak jak w tym przypadku domową konfiturę z wiśni.
Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    Fajna propozycja:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !