Sposób przygotowania

Seler i marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ryż wrzucić do wody z dodatkiem kostki rosołowej i gotować około 20 minut. Po 10 minutach do ryżu dodać marchew i seler. Ugotowany ryż z warzywami ostudzić, wbić jajka, wsypać mąkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Z masy rękami formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu po 3-4 minuty. Podawać z sosem jogurtowym.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    smaczne,coś dla mnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    na pewno dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Nie przepadam za selerem, ale samo połączenie bardzo mnie zaintrygowało.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się ciekawie
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna potrawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !