Sposób przygotowania

4 łyżki wiórków zalać letnim mlekiem zostawić na godziną osączyć na sicie mleko odstawić Ryż gotować 5 minut w dużej ilości wody odcedzić zalać w rondelku mleko pozostawić z namoczonych wiórków i gotować mieszając przed 5 minut przykryć i zostawić aby ryż wchłonąć cały płyn z 4 łyżek wody cukier pokrojonej wanilii i szczyty soli ugotować na małym ogniu gęsty syrop z ryżu uformować na małym ogniu gęsty syrop Z ryżu uformować wałek owinąć folią aluminiową ułożyć na blasze wstawić do gorącego piekarnika piec 20 minut upieczony ryż odwinąć z folii ułożyć na półmisku polać syropem posypać pozostałymi wiórkami

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !