Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło, posiekać. Żółtka z cukrem waniliowym, śmietaną i rumem utrzeć. Dodać skórkę pomarańczową, sok z cytryny, wymieszać. Wlać do mąki i wyrobić ciasto. Następnie przez 10 minut wybijać ciasto drewnianym wałkiem [aż ukażą się pęcherzyki powietrza] gotowe ciasto, rozwałkować. Kroić na paski o dł.10 cm szer 2 cm. Na środku zrobić nacięcie i przewinąć koniec paska. Smażyć na złoty kolor na głębokim tłuszczu. Wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    extra!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    po prostu pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jak dla mnie bomba.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !