Sposób przygotowania

Z mąki, cukru, 3 jajek, cukru pudru, 1/2 margaryny i proszku do pieczenia, kakao, zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć blachę a drugą włozyć do zamrażalnika. Ser (1 kg)zmielić 2 razy przez maszynkę.
Z 5 białek ubić sztywną pianę. Do sera dodac cukier puder 1 szkl i 3 żółtka oraz 1 łyzeczkę proszku do pieczenia, wymieszać na końcu dodać ubita pianę z białek. Masę serową wyłozyć na cisto a na wierch zetrzeć na tarce z duzymi oczkami połowe ciasta, która została. Piec ok 1 godz w temp. ok 170 s C. Polecam jest pyszny!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    przepis fajny i dość łatwy spróbuję zrobić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    świetny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !