Sposób przygotowania

Ogóreczki dokładnie umyć.cebulki obrać .Paprykę umyć i pokroić na kawałeczki.Do słoików włożyć liść laurowy,po 4-5 kulek ziela angielskiego,po łyżeczce gorczycy,ok. 10 kulek pieprzu czarnego,po 2-3 małe cebulki i pół pokrojonej czerwonej papryki.Słoiki do końca wypełnić ogóreczkami.Składniki zalewy dobrze zagotować i zalać ogórki tak ,aby były zakryte zalewą.Słoiki mocno zakręcić i pasteryzować 10-15 minut od zagotowania się wody.Wyjąć i odwrócić do góry dnem.Taka ilość zalewy starcza na 8 małych słoików od dżemu i 5 pół litrowych .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Uwielbiam takie mini ogóreczki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Też mam takie kurdupelki w słoiku tylko w innej zalewie .
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    robię takie też :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne ogóreczki
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !