Sposób przygotowania

Porcje rosołowe umyć i włożyć do garnka .Zalać ok. 2 litrami wody i wstawić na ogień . Jak się zagotuje dodać kucharka i gotować ok. 25 minut.Do bulionu dodać koncentrat, 2 łyżki cukru i gotujemy ok. 15 minut bez przykrycia.Zupę doprawić do smaku solą , świeżo zmielonym pieprzem i cukrem.Pomidory włożyć na ok. minutę do wrzącej wody i przełożyć do zimnej.Obrać ze skórki i pokroić w kostkę usuwając gniazda nasienne.Pokrojone pomidory włożyć do zupy i gotować ok.10 minut(pomidory nie powinny się rozgotować).Na koniec dodać posiekane zioła.Ryż ugotować na sypko i dodać do zupy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    świetny pomysł z dodatkiem ziół
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    aromatyczna
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    piękny kolor przyciąga i smakiem kusi
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię taką zupę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !