Sposób przygotowania

Ugotowany ryż zmiksować na papkę razem z jajkami ,dodać cukier ,proszek do pieczenia oraz mąkę ,wymieszać gęste ciasto z ciasta nabierać małe porcje na środku ułożyć porcję dżemu i uformować małe pączki które dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych ,smażyć w gorącym oleju na złoty kolor,po usmażeniu osaczyć na papierowym ręczniku i obficie posypać cukrem pudrem.
Jest to taki mój eksperyment zresztą udany ,ale nie polecam robienia na zapas bo najlepiej smakują ciepłe .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    niezwykłe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Niesamowity pomysł,5+ to za mało:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super przepis muszę wyprubować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawy przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wyglądają apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !