Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. 2/3 ciasta wyłożyć na wysmarowaną blachę, resztę zamrozić. Palmę do masy serowej roztopić, dokładnie wymieszać z resztą składników do masy. Masę serową wyłożyć na ciasto. Na masę serową wyłożyć masę makową. Białka ubić. Stopniowo dodawać do nich pół szklanki cukru i ubijać tak długo, aż cukier się rozpuści. Pianę z białek wyłożyć na masę makową. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    smacznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    no nie! to jest znęcanie się:)) pokazując zdjęcie takiej pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa12

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mój ulubiony placek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    przepyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    nie lubię samych serników, najbardziej lubie ich połączenie z makiem jak u ciebie:) pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,moje ulubione ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    aż ślinka leci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    juz sam nie wiem czy bardziej mak czy ser :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    musze wyprobowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetne połączenie
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Dwa w jednym. Pyszne ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Moje ulubione ciacho :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !