Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać. Następnie wsypać cukier waniliowy, 3 łyżki cukru pudru, dodać żółtka i wyrobić ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać krążki. Brzegi wyciętych krążków pozaginać do góry. We wgłębienia ciastek nałożyć drobno pokrojony rabarbar, posypać cukrem kryształem. Ciasteczka ułożyć na przygotowanej blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 15 minut. Po upieczeniu posypać pozostałym cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam rabarbar
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich nie robiłam.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !