Sposób przygotowania

Pieczarki, paprykę i cebulę opłukać, pokroić w półplastry a paprykę w kostkę. Poddusić, doprawić solą i pieprzem.
Mąkę wymieszać z solą, drożdże rozpuścić w letniej wodzie, wlać wraz z oliwą czy olejem do mąki. Wyrobić ciasto. Formę do pieczenia pizzy (moja miała 32 cm średnicy) cienko posmarować olejem.
Rozwałkować ciasto, podsypując mąka, wyłożyć na blachę. Posmarować przecierem pomidorowym, rozłożyć podsmażone pieczarki z cebulą i papryką (dobrze wcześniej osączyć i wystudzić). Na nich ułożyć plasterki ogórka konserwowego,plastry sera camembert (pokroić w poprzek)i pomidora.Obficie posypać oregano i startym serem. Wstawić na 25 minut do nagrzanego do 220 stopni piekarnika.
Podawać z ulubionym sosem, ja podałam z czosnkowym.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    bernika

    wykoanie jak z prawdziwej pizzeri!
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    często robię pizze bo moi chłopcy bardzo lubią a taka przygotowana w domu jest lepsza niż z pizzerii
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    taka pizza to coś dla mnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !