Sposób przygotowania

W rondelku roztapiamy margarynę z wodą i gotujemy cały czas mieszając. Do gotującej się dodajemy przesianą mąkę i cały czas mieszamy by się nie przypaliło i żeby znikły wszystkie gródki. Ciasto ma być jednolitej konsystencji i ma lekko odchodzić od garnka. Gotowe pozostawiamy do ostygnięcia. Zimne ciasto miksujemy z jajkami - warto dawać po jednym jajku. Ciasto przekładamy do szprycy z okrągłą końcówką i wyciskamy podłużne ciasteczka. Pieczemy w temp. 220\'C ok 25-30 min. NIE WOLNO OTWIERAĆ PIEKARNIKA BY CIASTKA NIE OPADŁY !! Gotowe ciastka smarujemy białkiem wymieszanym z cukrem i jeszcze chwilkę pozostawimy w wyłączonym, ale ciepłym piekarniku. Smacznego !!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie ciasteczka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wyglądaja mega smacznie
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne, takich nigdy nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    po prostu pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wspaniałe do herbatki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Świetne ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mniam uwielbiam je!!
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    musiały być bardzo dobre :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !