Sposób przygotowania

Utrzeć tłuszcz z cukrem,cukrami wanilinowymi i esencją migdałową.Dodać jaja i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Na koniec wlac rum i wsypać drobno posiekana skórkę pomarańczową.Tortownicę lub blaszkę do pieczenia wysmarować tłuszczem posypać bułka tarta i piec 1 godzi, w piekarniku nagrzanym do tem 175 stopni.Z cukru i wody utrzeć lukier,posmarować wystudzone ciasto i posypać czekoladową posypką.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    myślę by coś upiec ale jakoś na nic nie mam specjalnie chęci
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dobrze mieć taki przepis w swoich zapiskach.
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Właśnie na niedzielę potrzebuję fajne ciasto ,może niekoniecznie szybkie....
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Misiu z tym nie będziesz miała problemu,ciast na ds jest ci dostatek:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja dzisiaj tez nie mam pomysłu i weny do pieczenia
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Szybkie i smaczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    może by kiedy wykorzystać przepis:]
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    szybkie i smaczne :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    szybkie i smaczne to jest ważne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    szybkie i z pewnością smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !