Sposób przygotowania

NAdzienie: cebulę obrac, posiekac, zrumienić na tłuszczu. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Przepuscic przez maszynkę razem uduszonym mięsem. Dodać usmazoną cebulę , sól, pieprz i starannie wymieszać. Nadzienie powinno byc geste.

ugotowane ziemniaki skręcić przez maszynkę da razy. Wymieszać z mąką i jajkiem. Formować z ciasta placuszki, wykładać nadzieniem i zlepiać. Kształtować kule. Wrzucać na wrzącą, osoloną wodę partiami, aby swobodnie pływały. Gotować około 5 minut od zagotowania Wyjmować łyżką cedzakową. Okrasić stopnioną słoniną, wedle upodobań.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Pyzy z mięsem, a zdjęcia podobne jak przy pyzach z pasztetem...
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    Podobne, bo robione jednego dnia (dzis) zreszta napisalam to przy jednym z przepisów. Specjalnie sa zdjecia przekrojonych pyzów!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    :) nawet same pyzy tez pyszne:)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    może być :-)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    robiłem ostanio pyszne sa
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    extra smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    super!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    super!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniałe
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Moje ulubione kluski.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    bardzo je lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piter 31

    Super lubie pyzy z mięsem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !