Sposób przygotowania

1. Margarynę stop. Ostudź. Żółtka jajek z połową cukru utrzyj na jasny krem. Dalej ucierając, dokładaj po porcji serka homogenizowanego (waniliowego). Wlej masło, dodaj żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szkl. wody. Utrzyj.
2. Masę połącz z pianą z białek. Wlej do tortownicy. Schładzaj godzinę. Wierzch obłóż śliwkami. Zalej galaretką rozpuszczoną w 3 szkl wody. Schładzaj jeszcze ok 3 godzin.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    fasola

    Jeszcze sernika ze śliwkami nie jadłem i ta galaretka pomarańczowa, ciekawe połączenie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kaska14665@wp.pl

    mmm to moze byc bardzo dobre :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    FAJNY MIKSIK, A NAZWA TEZ SUPER
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetny przepis :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mi smakuje :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !