Sposób przygotowania

Mięso z królika pokroić przyprawić pieprzem obsmażyć na patelni. Następnie wrzucić pokrojoną cebulę i marchewkę. Wszystko zalać sosem pieczeniowym. Doprawić zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Całość gotować na małym ogniu. Podawać z plackami ziemniaczanymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Parę razy robiłam królika i wydaje mi się, że będzie twardy, jeśli go wcześniej na trochę nie zamarynujesz, albo nie naszpikujesz np. słoniną, w przypadku większych sztuk mięsa. Poza tym jakoś sos pieczeniowy mi tutaj nie pasuje i brakuje trochę wina, czosnku i innych przypraw...
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    mięso z króliczka faktycznie powinno być skruszone. Najprostszym sposobem kruszenia mięsa jest mrożenie, ale warto jednak użyć marynaty - zawsze dodatkowy smak :o)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !