Sposób przygotowania

Jajka miksujemy z dwoma szklankami mleka, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Szczypiorek opłukujemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy do ciasta, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 30 min. Ser kroimy w drobną kostkę i miksujemy z pozostałym mlekiem na jednolitą masę.Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, kroimy wzdłuż na ćwiartki, usuwamy głąb i liście kroimy w poprzek na szerokie paski. Marchewki obieramy, opłukujemy i kroimy w słupki. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na dwóch łyżkach oleju.Dodajemy marchew i kapustę i mieszając smażymy 5 min. Oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy i dusimy ok. 10 min na małym ogniu. Pozostały olej rozgrzewamy na patelni i z odstawionego ciasta smażymy naleśniki. Naleśniki smarujemy masą serową, na połowie układamy porcję warzyw i składamy na pół. Pozostałe warzywa podajemy osobno, dodatkowo.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !