Sposób przygotowania

Cytryny wyszorować krótko sparzyć we wrzątku Ser rozgnieść widelcem i przełożyć do misy.Dodać jogurt ,cukier,cukier waniliowy i sok wyciśnięty z cytryn oraz startą skórkę z jednej cytryny. Zmiksować blenderem na prawie gładką masę.Jajka ubić na pianę i dodać do sera.Dodać przesiane budynie i olejek.Masę serową wymieszać drewnianą łyżką. Przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i dno wyłożone biszkoptami . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec ok. 50 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Pycha! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Lubię taki serniczek:-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjny, z jogurtem jeszcze nie robiłam sernika
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    uwielbiam serniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    znakomity
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    smaczny
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    wyglada bajecznie
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    zabrałam sobie przepis do mojej księgi ,bo jest bez tłuszczu i to mi odpowiada
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ile bym dała za taki serniczek, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !