Sposób przygotowania

Biszkopt .Białaka ubijamy z cukrem dodajemy żółtka z octem ,potem mąkę z proszkiem i lekko mieszamy .Pieczemy ok 25 min w 180 stopniach .
Fale .Do garnka dajemy 1/2 margaryny i wodę rozpuszczamy .Dodajemy mąkę ,mieszamy aż masa bedzie jednolita .Gdy ostygnie dodajemy jajka -mieszamy .Dajemy na blaszkę do rozgrzanego mocno piekarnika potem zmniejszamy na 170 .Pieczemy ok 50 min.
Krem do karpatki robimy według przepisu .Mleko gotujemy wsypujemy krem w proszku .Po ostudzeniu miksujemy z masłem .Przekładamy placek kremem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    pięknei wyraosła:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    super ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Cudeńko
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pysznie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !