Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpateczka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szkl
cukier drobny 1 szkl
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 10 % 4 krople
masło 1 szt
margaryna 1/2 kostki
woda 1 szklanka
mlekow/g przepisu na opakowaniu
krem do karpatki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karpateczka

Biszkopt .Białaka ubijamy z cukrem dodajemy żółtka z octem ,potem mąkę z proszkiem i lekko mieszamy .Pieczemy ok 25 min w 180 stopniach .
Fale .Do garnka dajemy 1/2 margaryny i wodę rozpuszczamy .Dodajemy mąkę ,mieszamy aż masa bedzie jednolita .Gdy ostygnie dodajemy jajka -mieszamy .Dajemy na blaszkę do rozgrzanego mocno piekarnika potem zmniejszamy na 170 .Pieczemy ok 50 min.
Krem do karpatki robimy według przepisu .Mleko gotujemy wsypujemy krem w proszku .Po ostudzeniu miksujemy z masłem .Przekładamy placek kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 27.05.2013 17:57
pysznie wygląda :)
bercik1 08.12.2011 22:26
Cudeńko
kasiaw 15.04.2011 19:05
super ciacho
Kate131 10.03.2011 08:59
super
eli_555 03.01.2011 23:24
pycha ciacho
bernika 01.10.2010 23:07
pięknei wyraosła:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak