Sposób przygotowania

1. Gruszki i śliwki umyj, przekrój na połówki. Ze śliwek usuń pestki. Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, nadziej połówkami śliwek i skrop sokiem z cytryny.
2. Z cukru i 3/4 szkl wody ugotuj syrop, do gorącego włóż gruszki i gotuj ok 15 min.
3. Owoce przełóż do słoików, syrop gotuj dalej, aż zgęstnieje ok 15 min.
4. Przestudzony syrop połącz z alkoholem i zalej nim owoce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dorrota

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !