Sposób przygotowania

Filety rybne opłukać,osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym.Oprószyć solą i mielonym białym pieprzem,polać sokiem wyciśniętym z cytryny.Koperek starannie opłukać,otrząsnąć z wody,drobno posiekać.Filety grubo posypać koperkiem,na koperku ułożyć cienkie plasterki żółtego sera i ciasno zwinąć filety w roladki.Każdą roladkę owinąć folią aluminiową,dokładnie zamknąć(skręcić folię).W garnku zagotować dużą ilość wody.Przygotowane roladki wkładać do wrzątku,gotować na wolnym ogniu około 20minut(zależnie od wielkości filetów).Podawać posypane wiórkami masła,albo polane sosem-np.pomidorowym,serowym lub curry.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !