Sposób przygotowania

Orzechy posiekać nożem, wysypać na blaszkę i podpiec przez około 10 minut w 180 *C. Ostudzić

Jajka, wanilię i cukier ubić mikserem na gładką, puszystą masę. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem i solą. Masę jajeczka powoli połączyć z mąkę. Na koniec wmieszać orzechy i czekoladę. Z ciasta utworzyć podłużny pas długości około 25 cm i szerokości około 7-8cm. Ułożyć na blaszce wyłożoną papierem i piec w 180*C przez około 20 -25 minut. Następnie wyjąć i odstawić na około 10 -15 minut. Nożem pokroić cienkie, ukośne kromeczki (1cm) i ułożyć na blaszce. Temperaturę zniżyć do 165*C i piec po około 10 minut z każdej strony, aż zrobią się chrupiące i złote. Wystudzić.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    no ciekawe ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !